Navigate

Introduction

The child care nutrition resources found here were created to support child care providers in planning and preparing healthy food for children in their care. They reflect current best practices for creating supportive nutrition environments in the child care setting and will help providers meet the food and drink requirements set out in the Child Care and Early Years Act, 2014 (section 42 of Ont. Reg. 137/15).

These resources were developed by registered dietitians who are members of the Child Care Working Group (CCWG) of Ontario Society of Nutrition Professionals in Public Health (OSNPPH). Public health professionals, provincial licensing agents, municipal managers, child care supervisors, cooks, ECEs, front line staff and licensed home child care providers can use these resources to assist in menu planning and creating supportive nutrition environments in their setting.

For more information, please contact us by e-mail at: info@osnpph.on.ca. Please contact your local health unit to find out how it can support you in implementing these nutrition recommendations.

 

Les ressources sur la nutrition pour les services de garde d’enfants présentées ci-dessous ont été développées dans le but d’aider les fournisseurs de services de garde à planifier et à préparer des aliments sains pour les enfants sous leurs soins. Elles reflètent les pratiques exemplaires courantes pour la création d’environnements alimentaires sains dans les services de garde et aideront les fournisseurs de services de garde à respecter les exigences relatives aux aliments et boissons de la Loi de 2014 sur la garde d’enfants et la petite enfance (article 42 du Règl. de l’Ont. 137/15).

Ces ressources ont été développées par les diététistes professionnel(le)s membres du groupe de travail Child Care Working Group (CCWG) de La société ontarienne des professionnel(le)s de la nutrition en santé publique en Ontario (OSNPPH). Les professionnel(le)s de la santé publique, les agent(e)s délivrant les permis provinciaux, les gestionnaires municipaux, les superviseur(e)s de services de garde, les éducateur(trice)s en petite enfance, les cuisinier(ère)s, les employé(e)s de première ligne, et les fournisseurs de services de garde en milieu familial agréés peuvent utiliser ces ressources pour la planification des menus et la création d’environnements alimentaires sains dans leurs services de garde.

Pour de plus amples renseignements, contactez-nous par courriel à: info@osnpph.on.ca. Vous pouvez également contacter votre bureau de santé local afin de savoir comment ils peuvent vous aider à mettre en place ces recommandations nutritionnelles.

 

 

Resources

Document Name Type Description Categories Status Uploaded by
Planification de menus et environnements alimentaires sains dans les services de garde d'enfants - Guide pratique

French - Version for printing

Resources french CCWG Child Care Working Group 2017 print version Public Child Care Working Group
Planification de menus et environnements alimentaires sains dans les services de garde d'enfants - Guide pratique

French - AODA web version

Resources french CCWG Child Care Working Group 2017 AODA web version Public Child Care Working Group
Menu Planning and Supportive Nutrition Environments for Child Care Settings - Practical Guide

English - AODA web version

Resources English CCWG Child Care Working Group 2017 AODA web version Public Child Care Working Group
Menu Planning and Supportive Nutrition Environments in Child Care Settings - Practical Guide

English - Version for printing

Resources English CCWG Child Care Working Group 2017 print version Public Child Care Working Group